TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Ossobucco med gremolata

Tillagningstips
Salta och peppra, gärna lite örtkryddor, eller Söderåshjorts hjortkrydda. Vänd i mjöl och tillsätt rotfrukter. Bryn alltsammans, tillsätt vin och burktomater och ställ in stekgrytan i ugnen i 200 grader i 1 timme och 15 minuter. Servera med gremolata och ris.

Ossu Bucco
4-5 personer
Gremolata
Ca 1 ½ kg hjortlägg
150 gr finhackad rotselleri
1 liten hackad morot
3 finhackade gula lökar
1 burk hela tomater (400 gr)
3-4 msk tomatpuré
2-3 dl torrt vitt vin
2-3 dl vatten + 1 buljongtärning
2 msk färsk hackad basilika
eller 2 tsk torkad basilika
1 litet lagerblad
salt, peppar, vetemjöl

2 knippor bladpersilja
5 vitlöksklyftor
2 citroner

Tvätta citronerna noga och riv av det gula skalet. Finhacka persiljan och skär vitlökarna smått. Blanda. Strös över köttgrytan

Söderåshjorts hjortkrydda
smör och olivolja att steka i

 

Vänd köttbitarna i vetemjöl kryddat med lite salt och peppar. Bryn köttbitarna långsamt i smör och olivolja i stekgryta så de får fin färg. Lägg till sidan.
Fräs rotselleri, morot och lök i grytan. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomaterna. Slå på vin och vatten, lägg i buljongtärning, tomatpuré och kryddor. Koka upp allt på spisen och sätt sedan in stekgrytan i 200 grader ugnen, 1 timme och 15 minuter.
Servera direkt ur grytan med gremolata och ris eller saffransris.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
deråshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Ravenswood Vintners
Blend Zinfandel,Kalifornien,USA art.nr 26001

 

 

 

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN