TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Ossobucco med gremolata
Tillagningstips
Salta och peppra,
gärna lite örtkryddor, eller Söderåshjorts hjortkrydda.
Vänd i mjöl och tillsätt rotfrukter. Bryn alltsammans, tillsätt
vin och burktomater och ställ in stekgrytan i ugnen i 200 grader i 1 timme
och 15 minuter. Servera med gremolata och ris.
Ossu
Bucco 4-5 personer |
Gremolata |
Ca
1 ½ kg hjortlägg 150 gr finhackad rotselleri 1 liten hackad morot 3 finhackade gula lökar 1 burk hela tomater (400 gr) 3-4 msk tomatpuré 2-3 dl torrt vitt vin 2-3 dl vatten + 1 buljongtärning 2 msk färsk hackad basilika eller 2 tsk torkad basilika 1 litet lagerblad salt, peppar, vetemjöl |
2
knippor bladpersilja 5 vitlöksklyftor 2 citroner Tvätta
citronerna noga och riv av det gula skalet. Finhacka persiljan och skär
vitlökarna smått. Blanda. Strös över köttgrytan |
Söderåshjorts
hjortkrydda
smör och olivolja att steka i
Vänd köttbitarna
i vetemjöl kryddat med lite salt och peppar. Bryn köttbitarna långsamt
i smör och olivolja i stekgryta så de får fin färg. Lägg
till sidan.
Fräs rotselleri, morot och lök i grytan. Lägg tillbaka köttet
och tillsätt tomaterna. Slå på vin och vatten, lägg i
buljongtärning, tomatpuré och kryddor. Koka upp allt på spisen
och sätt sedan in stekgrytan i 200 grader ugnen, 1 timme och 15 minuter.
Servera direkt ur grytan med gremolata och ris eller saffransris.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Ravenswood
Vintners
Blend Zinfandel,Kalifornien,USA art.nr 26001