TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Grillad
hjortlägg med potatissallad
Tillagningstips
Hjortlägg att
grilla. Pensla på Söderåshjorts marinad. Salta och peppra,
och strö på Söderåshjorts hjortkrydda. Grilla 5-7 minuter
på varje sida. Servera med potatissallad och grönsallad.
Grillad
hjortlägg 4 5 personer |
Potatissallad 4-5 personer |
Söderåshjorts
marinad. Salta och peppra, och strö på Söderåshjorts
hjortkrydda. Grilla 5-7 minuter på varje sida. Servera med potatissallad
och grönsallad.
Salta, peppra,
krydda och pensla på marinaden. Börja grilla när glödbädden
är grå. Grilla 5-7 minuter på varje sida. Skär ett
litet snitt i köttet, kommer det röd köttsaft är de
inte färdiga. |
6-10
potatisar
Dressing: Koka potatisen
i lättsaltat vatten till de med sticka känns lagom mjuka. Häll
av vattnet och dela dem i stora bitar direkt. Lägg sesamfröna
i stekpannan och heta snabbt upp dem, inte steka eller få färg.
Tag från värmen och låt svalna. |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804