TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Grillad hjortlägg med potatissallad

Tillagningstips
Hjortlägg att grilla. Pensla på Söderåshjorts marinad. Salta och peppra, och strö på Söderåshjorts hjortkrydda. Grilla 5-7 minuter på varje sida. Servera med potatissallad och grönsallad.

Grillad hjortlägg
4 5 personer
Potatissallad
4-5 personer
Söderåshjorts marinad. Salta och peppra, och strö på Söderåshjorts hjortkrydda. Grilla 5-7 minuter på varje sida. Servera med potatissallad och grönsallad.

Salta, peppra, krydda och pensla på marinaden. Börja grilla när glödbädden är grå. Grilla 5-7 minuter på varje sida. Skär ett litet snitt i köttet, kommer det röd köttsaft är de inte färdiga.
Servera med potatissallad och grönsallad.

6-10 potatisar

Dressing:
3 msk olivolja
3 msk vatten
ev. 1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
knivsudd socker
peppar, vitlök, persilja, gräslök, örtkryddor,
1 dl rostade sesamfrö

Koka potatisen i lättsaltat vatten till de med sticka känns lagom mjuka. Häll av vattnet och dela dem i stora bitar direkt. Lägg sesamfröna i stekpannan och heta snabbt upp dem, inte steka eller få färg. Tag från värmen och låt svalna.
Blanda ihop dressingen och rör ner den i potatisen.
Servera gärna en god grönsallad till.
Enkel dressing, färdig dressingmix där endast olja och vatten tillsätts.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN