TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Viltkalops
Tillagningstips
Högrev av hjort.
Skär köttet i mindre bitar. Bryn i omgångar i smör. Tillsätt
vatten, Söderåshjorts såsfond, salt, kryddpeppar och lagerblad.
Låt koka på svag värme ca. 1 timme. Späd ev. med mer vatten.
Tillsätt morötter och lök, låt koka ytterligare 10-15 minuter.
Red av med mjöl och vatten. Smaka av. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Viltkalops 5-6 personser |
ca. 1 kg
borgmästarstek (högrev) 2 gula lökar |
Skär köttet
i bitar, ca. 3 x 3 cm. Bryn köttet i smör i omgångar på
medelstark värme. Tillsätt salt, kryddor, Söderåshjorts
såsfond samt det mesta av vattnet. Koka under lock på svag värme
tills köttet är mört, ca. 1 timme. Späd ev. med resten av
vattnet. Skala och skiva morötterna. Lägg dem i grytan och koka ca.
10 minuter. Skala under tiden lökarna och skär dem i klyftor. Lägg
i dem och låt koka ytterligare 5 minuter. Rör ut mjölet i vattnet
till en slät redning, rör ned den och koka några minuter. Smaka
av. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Faustino VII,Rioja
Spanien
Art.nr 22662