TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Viltkalops

Tillagningstips
Högrev av hjort. Skär köttet i mindre bitar. Bryn i omgångar i smör. Tillsätt vatten, Söderåshjorts såsfond, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka på svag värme ca. 1 timme. Späd ev. med mer vatten. Tillsätt morötter och lök, låt koka ytterligare 10-15 minuter. Red av med mjöl och vatten. Smaka av. Servera med kokt potatis och rödbetor.

Viltkalops
5-6 personser

ca. 1 kg borgmästarstek (högrev)
2 msk smör
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 ½ tsk salt
5 dl vatten
3 msk Söderåshjorts såsfond
3-4 morötter

2 gula lökar
3 msk vetemjöl
½-1 dl vatten

Skär köttet i bitar, ca. 3 x 3 cm. Bryn köttet i smör i omgångar på medelstark värme. Tillsätt salt, kryddor, Söderåshjorts såsfond samt det mesta av vattnet. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca. 1 timme. Späd ev. med resten av vattnet. Skala och skiva morötterna. Lägg dem i grytan och koka ca. 10 minuter. Skala under tiden lökarna och skär dem i klyftor. Lägg i dem och låt koka ytterligare 5 minuter. Rör ut mjölet i vattnet till en slät redning, rör ned den och koka några minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och rödbetor.

Tips för extra smakfullt resultat:

Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Faustino VII,Rioja
Spanien
Art.nr 22662

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN