TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Vintergryta med timjankräm och pain riche
Tillagningstips
Högrev av hjort.
Skär köttet i mindre bitar. Koka ihop tomater, vin, vatten, grädde,
tomatpuré, Söderåshjorts såsfond och kryddor i en gryta.
Lägg i köttet och låt koka på svag värme ca.1 timme.
Skala potatis och lök lägg i grytan och låt koka med ytterligare
½ tim. Skiva stark korv och paprika och koka med de sista 10 minuterna.
Blanda i marinerad vitlök och oliver och låt puttra några minuter.
Servera med timjankräm och pain riche.
Vintergryta 6 personer |
ca 1 kg borgmästarstek
(högrev av hjort) 1 msk paprikapulver |
Koka upp passerade
tomater, vin, vatten, grädde, fond, tomatpuré och kryddor i en gryta.
Skär köttet i bitar ca. 3 x 3 cm och lägg ner i såsen.
Låt koka på svag värme i ca. 1 timme.
Skala potatis och lök, dela dem och lägg dem i grytan och koka ytterligare
½ timme. Skiva korvarna, strimla paprikan och låt dem koka med
de sista 10 minuterna. Dela vitlöksklyftorna i bitar. Lägg dem och
oliverna i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av
och känn med provsticka att potatisen är färdig. Servera med
timjankräm och pain riche.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804