TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Vild sjömansbiff med lättkokta grönsaker
Tillagningstips
Skiva köttet.
Skala potatis och lök. Skiva potatisen tjockt och löken tunt.
Bryn köttet på båda sidor på medelstark värme, krydda
med salt och peppar.
Späd i stekpannan med vatten, öl och såsfond. Spara skyn. Stek
löken mjuk. Varva kött, potatis och lök, salta på potatisen.
Häll på skyn. Koka under lock på svag värme i ca. 45 min.
Klipp över persilja. Servera med rödbetor och lättkokta grönsaker.
Vild
sjömansbiff 4-6 personer |
Lättkokta grönsaker |
500-600 gram
bogstek av hjort |
Koka
i lättsaltat vatten:
små
färska knipplökar Koka tills grönsakerna är knappt mjuka, 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar och stänk över lite olivolja och balsamvinäger. |
Skiva köttet
och dela i bitar. Skala lök och potatis. Skär löken i tunna skivor,
potatisen i tjockare. Låt hälften av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.
Bryn köttet på båda sidor i omgångar på medelvärme.
Salta och peppra. Tag upp köttet. Späd i pannan med vätska och
såsfond. Häll av och spara skyn. Stek löken mjuk i resten av
fettet.
Varva potatis, kött och lök i en gryta, börja och sluta med potatis.
Salta på potatisen. Häll på skyn. Koka under lock på
svag värme tills potatisen är mjuk och köttet är mjukt,
ca. 45 minuter. Klipp över persilja. Servera med rödbetor och lättkokta
grönsaker.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Öltips!
Bishop Finger 500 ml,
England,
art nr 1677