TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Glaserade spareribs och grillpotatis med limedip

Tillagningstips
Dela revbenen i portionsbitar och marinera i ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.

Söderåsens spareribs
4 personer
Grillsås Grillpotatis
4 personer
Limedip

1 kg spareribs
Söderåshjorts marinad

Dela revbenen i portionsbitar och marinera ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.

½ gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk vinäger
2 msk vatten
2 msk senap
tabasco
450 g potatis oskalad och skrubbad
3 msk smält smör
2 msk hackad, färsk timjan
paprikapulver, att pudra med
salt
peppar
1½ dl creme fraich
2 tsk pressad lime
finrivet skal av lime
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN