TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Glaserade spareribs och grillpotatis med limedip
Tillagningstips
Dela revbenen i portionsbitar och marinera i ca. 2 timmar i Söderåshjorts
marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader
i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.
Söderåsens
spareribs 4 personer |
Grillsås | Grillpotatis 4 personer |
Limedip |
1 kg spareribs Dela revbenen
i portionsbitar och marinera ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad. |
½
gul lök 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 2 dl tomatpuré 1 msk honung 1 msk vinäger 2 msk vatten 2 msk senap tabasco |
450
g potatis oskalad och skrubbad 3 msk smält smör 2 msk hackad, färsk timjan paprikapulver, att pudra med salt peppar |
1½
dl creme fraich 2 tsk pressad lime finrivet skal av lime 1 pressad vitlöksklyfta salt peppar |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804