TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Söderåsens spareribs med potatissallad och pain riche

Tillagningstips
Dela revbenen i portionsbitar och marinera i ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.

Söderåsens spareribs
4 personer
Potatissallad Pain riche
3 bröd
1 kg spareribs
Söderåshjorts marinad


Dela revbenen i portionsbitar och marinera ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.

8-10 potatisar, fast sort
2 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk olja
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 röd lök
1 dl frusna gröna ärtor
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs

2½ dl vatten
25 gr jäst
1 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl mjöl

Gör potatissalladen så här:
Skala och skär potatisen i stora tärningar. Koka den mjuk i saltat vatten. Blanda dressing
av citron, salt, peppar och olja. Häll dressingen över den varma avrunna potatisen. Täck och låt potatisen kallna.
Hacka dill och persilja, tina ärtorna, skala och skiva löken tunt. Blanda ihop med gräddfil och majonnäs. Rör försiktigt ner gräddfilsblandningen i potatisen strax innan servering.

Gör pain richen så här:
Smula ner jästen i det ljumma vattnet, tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 10. minuter. Dela degen i 3 delar och kavla ut till en avlång kaka, lika lång som plåten och rulla ihop från långsidan. Lägg dem på en plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804


Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN