TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Söderåsens spareribs med potatissallad och pain riche
Tillagningstips
Dela revbenen i
portionsbitar och marinera i ca. 2 timmar i Söderåshjorts marinad.
Grilla revbenen på utegrillen eller i övre delen av ugnen i 225 grader
i ca. 25 minuter.
Vänd efter halva tiden. Servera med potatissallad och pain riche.
Söderåsens
spareribs 4 personer |
Potatissallad | Pain
riche 3 bröd |
1
kg spareribs Söderåshjorts marinad
|
8-10 potatisar,
fast sort |
2½
dl vatten |
Gör
potatissalladen så här:
Skala och skär potatisen i stora tärningar. Koka den mjuk i saltat
vatten. Blanda dressing
av citron, salt, peppar och olja. Häll dressingen över den varma avrunna
potatisen. Täck och låt potatisen kallna.
Hacka dill och persilja, tina ärtorna, skala och skiva löken tunt.
Blanda ihop med gräddfil och majonnäs. Rör försiktigt ner
gräddfilsblandningen i potatisen strax innan servering.
Gör pain richen
så här:
Smula ner jästen i det ljumma vattnet, tillsätt olja, salt och mjöl.
Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 10.
minuter. Dela degen i 3 delar och kavla ut till en avlång kaka, lika lång
som plåten och rulla ihop från långsidan. Lägg dem på
en plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda
i 250 grader i ca 10 minuter.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804