TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Hjortfilé med aromsmör och rösti
Tillagningstips
Salta, peppra och
bryn filén så den får fin färg runt om ca 3 min. Dra
från värmen, låt vila under lock eller folie. Servera med potatiskaka
och aromsmör.
Hjortfilé
med aromsmör 2 personer |
Aromsmör |
1
innerfilé salt ,svartpeppar ½ msk smör ½ msk olivolja till stekning ev 4 krossade enbär |
75
gr smör
Persilja.
Vitlök. Pepparrot.
Peppar. |
Krydda filén och bryn så att den får fin färg runt om, ca 3 min. Dra den från värmen och låt vila i den varma pannan under lock ca 10 minuter. Alternativt vira in i folie och låt vila på skärbräda innan den skivas upp i centimetertjocka skivor. Vispa ur pannan med lite vatten och häll skyn över skivorna. Servera med aromsmör och potatiskaka.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Faustiono I Gran Reserva
Rioja,Spanien
Art.nr 2678