TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Hjortfilé med aromsmör och rösti

Tillagningstips
Salta, peppra och bryn filén så den får fin färg runt om ca 3 min. Dra från värmen, låt vila under lock eller folie. Servera med potatiskaka och aromsmör.

 

Hjortfilé med aromsmör
2 personer
Aromsmör
1 innerfilé
salt ,svartpeppar
½ msk smör
½ msk olivolja till stekning
ev 4 krossade enbär

75 gr smör

Persilja. Vitlök.
½ dl persilja el dill 1-2 skalade pressade vitlöksklyftor
1 tsk citron 2-3 msk finhackad gräslök
½ krm vit- eller svartpeppar

Pepparrot. Peppar.
1-2 msk riven pepparrot ½ tsk smulad grönpeppar
2-3 msk finhackad persilja 1 tsk smulad rosépeppar eller
pepparblandning

Krydda filén och bryn så att den får fin färg runt om, ca 3 min. Dra den från värmen och låt vila i den varma pannan under lock ca 10 minuter. Alternativt vira in i folie och låt vila på skärbräda innan den skivas upp i centimetertjocka skivor. Vispa ur pannan med lite vatten och häll skyn över skivorna. Servera med aromsmör och potatiskaka.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Faustiono I Gran Reserva
Rioja,Spanien
Art.nr 2678

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN