TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Viltwok med mangosalsa

Tillagningstips
Wok. Skiva köttet tunt och lägg i Söderåshjorts marinad. Låt stå kallt ett par timmar. Ta upp köttet och låt rinna av, lägg i wokgryta utan fett. Tillsätt grönsaker och rör om försiktigt. Häll på marinad och vatten, småkoka under lock. Rätten är klar när grönsakerna är mjuka. Servera med ris och mangosalsa.

Viltwok
Ca 6 personer

Mangosalsa
800 gr ytterlårsbiff av hjort
Söderåshjorts marinad
2 strimlade palsternackor
2 morötter i strimlor
200 gr rotselleri i strimlor
2 skivade purjolökar
2 paprikor i strimlor
250 gr haricots verts

3 mangofrukter
1 rödlök
1 tsk sambal oelek
juicen av 1 lime
1 dl mango chutney
2 krm salt

Skala och dela mangon i små tärningar. Finhacka löken. Blanda samman mango, lök, limejuice, sambal oelek och mango chutney. Salta efter smak.

Skiva köttet mycket tunt.Lägg köttet i en skål, häll marinaden över och rör om. Täck med en tallrik och låt stå i kylen ett par timmar. Rör om då och då. Ansa och skär grönsakerna.
Ta upp köttet och låt det rinna av, bryn det i en het wokgryta eller panna utan fett. Lägg i grönsakerna utom paprika och bönor och rör om försiktigt. Häll på hälften av marinaden och späd med vatten så att det knappt täcker. Slå i mer marinad om det behövs. Småkoka under 1-2 minuter.
Lägg i paprika och bönor mot slutet av koktiden. Rätten är klar när grönsakerna är nätt och jämt mjuka. Servera med ris och mangosalsa

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN