TILLAGNINGSTIPS & RECEPT


Inbakad ryggfilé med timjanstekt klyftpotatis och tomatsallad

Tillagningstips
Salta, peppra och bryn filén runt om. Stek i ugn ca 10 min i 225 grader. Blanda lök- och svampfräs med leverpastej, smör, salt och peppar. Kavla ut smördegsplattor som passar filén och lägg på hälften av fräsblandningen. Lägg på filén och resten av fräset ovanpå. Vik över smördegen och kläm ihop. Pensla med ägg, grädda i ugn ca 12-15 minuter på 250 grader. Servera med timjanstekt klyftpotatis och tomatsallad.

Inbakad ryggfilé
6-8 personer
Timjanstekt klyftpotatis Tomatsallad
6-8 personer
1 filé på ca 1,3 kg
salt
peppar
2 msk konjak
1 msk smör
1 msk olivolja

Fyllning:
2 hg finhackade kantareller eller annan svamp
1 finhackad lök

1½ kg potatis
2 msk olivolja
1 msk timjan
gourmetsalt

Sätt ugnen på 225 grader och tvätta potatisen, inte skala. Dela potatisen i 4-6 klyftor. Lägg dem med skalet ner i smord långpanna och ringla över oljan. Strö över timjan och salt. Blanda dem lite. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter, känn med provsticka.

4-5 tomater
1½ rödlök
salt
grovmald svartpeppar
olivolja
balsamvinäger

Skiva tomaterna i ca ½ cm skivor, skiva löken tunt. Varva tomater, lök, salt och peppar i en skål. Slå över olivolja och balsamvinäger.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN