TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Snabb viltgryta med fräsch sommarsallad

Tillagningstips
Strimla köttet och bryn i smör, salta och peppra. Låt en gul lök steka med när köttet fått färg.. Blanda i creme fraiche, Dijonsenap, dragon, soja och strimlad paprika. Låt småkoka en stund. Servera med bandspagetti och en fräsch sallad

Snabb Viltgryta
4 personer
Fräsch sommarsallad
ca. 500 gr benfri stek av hjort
1 msk smör
2 gula lökar
salt
peppar
4 dl creme fraiche eller matlagningsyoghurt
2 msk Dijonsenap
2 tsk dragon
2 tsk soja
1 röd paprika
1 paket ruccola sallad
2 nektariner
1 knippe rädisor
1 liten röd lök
tärnad fetaost
pinjenötter

Strimla köttet och bryn i smör, salta och peppra. Låt löken steka med när köttet har fått färg. Blanda i creme fraiche, senap, dragon, soja och strimlad paprika. Låt småkoka några minuter tills paprikan känns mjuk. Servera med bandspagetti och sallad.

Skölj salladen, kärna ur och skär nektarinerna i småbitar. Skiva rädisorna och rödlöken
Blanda och strö över fetaosten och pinjenötterna.
Häll gärna över en god vinägerdressing.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN