TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Snabb
viltgryta med fräsch sommarsallad
Tillagningstips
Strimla köttet
och bryn i smör, salta och peppra. Låt en gul lök steka med
när köttet fått färg.. Blanda i creme fraiche, Dijonsenap,
dragon, soja och strimlad paprika. Låt småkoka en stund. Servera
med bandspagetti och en fräsch sallad
Snabb
Viltgryta 4 personer |
Fräsch sommarsallad |
ca.
500 gr benfri stek av hjort 1 msk smör 2 gula lökar salt peppar 4 dl creme fraiche eller matlagningsyoghurt 2 msk Dijonsenap 2 tsk dragon 2 tsk soja 1 röd paprika |
1
paket ruccola sallad 2 nektariner 1 knippe rädisor 1 liten röd lök tärnad fetaost pinjenötter |
Strimla köttet och bryn i smör, salta och peppra. Låt löken steka med när köttet har fått färg. Blanda i creme fraiche, senap, dragon, soja och strimlad paprika. Låt småkoka några minuter tills paprikan känns mjuk. Servera med bandspagetti och sallad.
Skölj salladen,
kärna ur och skär nektarinerna i småbitar. Skiva rädisorna
och rödlöken
Blanda och strö över fetaosten och pinjenötterna.
Häll gärna över en god vinägerdressing.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804