TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Enbärsspäckad
rostbiff med waldorfsallad
Tillagningstips
Skär upp köttet
i fyra jämntjocka skivor. Skär ett djupt snitt i var och en, så
att det blir en ficka i köttet. Skjut in fruset enbärssmör. Förslut
med en tandpetare. Krydda schnitzlarna med salt, peppar och Söderåshjorts
hjortkrydda. Stek i smör och olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
Lägg upp direkt på tallrikarna och häll över stekskyn.
Servera med kokt potatis och Waldorfsallad.
Enbärsspäckad
rostbiff med waldorfsallad 6 personer |
Aromsmör med enbär |
Ca
800 gram rostbiff 100 gram smör ½ tsk salt |
4-5 enbär Rör smöret mjukt. Krossa salt och enbär i en mortel. Blanda ner det i smöret. Forma smöret till en rulle på aluminiumfolie och lägg i frysen. Kan förberedas dagen innan, och kan då förvaras i kylen. |
Dela upp köttet i fyra lika stora skivor. Skär från sidan ett djupt snitt i var och en med en vass, spetsig kniv så att det blir en ficka i köttet. Skjut in en skiva fruset enbärssmör i fickan. Förslut öppningen med en tandpetare. Krydda schnitzlarna med salt, peppar och Söderåshjorts hjortkrydda. Stek i smör och olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp direkt på tallrikarna och häll över stekskyn. Servera med kokt potatis och Waldorfsallad.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804