TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Enbärsspäckad rostbiff med waldorfsallad

Tillagningstips
Skär upp köttet i fyra jämntjocka skivor. Skär ett djupt snitt i var och en, så att det blir en ficka i köttet. Skjut in fruset enbärssmör. Förslut med en tandpetare. Krydda schnitzlarna med salt, peppar och Söderåshjorts hjortkrydda. Stek i smör och olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp direkt på tallrikarna och häll över stekskyn. Servera med kokt potatis och Waldorfsallad.

Enbärsspäckad rostbiff med waldorfsallad
6 personer

Aromsmör med enbär
Ca 800 gram rostbiff
100 gram smör
½ tsk salt

4-5 enbär
¼ tsk salt
nymalen peppar
50-75 gr smör

Rör smöret mjukt. Krossa salt och enbär i en mortel. Blanda ner det i smöret. Forma smöret till en rulle på aluminiumfolie och lägg i frysen. Kan förberedas dagen innan, och kan då förvaras i kylen.

Dela upp köttet i fyra lika stora skivor. Skär från sidan ett djupt snitt i var och en med en vass, spetsig kniv så att det blir en ficka i köttet. Skjut in en skiva fruset enbärssmör i fickan. Förslut öppningen med en tandpetare. Krydda schnitzlarna med salt, peppar och Söderåshjorts hjortkrydda. Stek i smör och olivolja i 3-4 minuter på varje sida. Lägg upp direkt på tallrikarna och häll över stekskyn. Servera med kokt potatis och Waldorfsallad.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN