TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Dijonfylld hjortbiff
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera hjortbiffen
i Söderåshjorts viltmarinad. Skär köttet i tunna skivor.Banka
ut de tunna skivorna till lövbiff.Blanda lika delar dijonsenap och philadelphiaost.Blanda
i hackad gräslök efter smak.Bred blandningen på biffen.Vik ihop
biffen.Värm Söderåshjorts viltsås och smaksätt med
dijonsenap.Slutkrydda med salt,peppar och Söderåshjorts viltkrydda.Stek
biffen på hög värme, cirka en minut per sida.
Dijonfylld
hjortbiff
|
Gott till! |
900 gr innerlårsbiff
av hjort |
Pommes Frites |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804