TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Dijonfylld hjortbiff

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera hjortbiffen i Söderåshjorts viltmarinad. Skär köttet i tunna skivor.Banka ut de tunna skivorna till lövbiff.Blanda lika delar dijonsenap och philadelphiaost.Blanda i hackad gräslök efter smak.Bred blandningen på biffen.Vik ihop biffen.Värm Söderåshjorts viltsås och smaksätt med dijonsenap.Slutkrydda med salt,peppar och Söderåshjorts viltkrydda.Stek biffen på hög värme, cirka en minut per sida.

Dijonfylld hjortbiff
6 personer


Gott till!

900 gr innerlårsbiff av hjort
Dijonsenap
Gräslök
Philadelphiaost

Pommes Frites
Stekt potatis
Varma grönsaker

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN