TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Söndagsstek av hjortytterlår

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Bryn köttet runt om i smör eller olja. Salta,peppra och krydda med Söderåshjorts viltkrydda. Ugnsbaka köttet i 120 grader tills kärntemperaturen är 65 grader. Använd stektermometer. Pensla köttet regelbundet med Söderåshjorts viltmarinad under stekningen.Använd extra mycket viltmarinad under sista stektiden. Ta ut köttet ur ugnen och låtvila i cirka 15 minuter. Värm Söderåshjorts viltsås. Skiva ytterlåret och servera.

Söndagsstek av hjortytterlår
6 personer

Gott till!

1000 gr ytterlår av hjort
Söderåshjorts viltkrydda
Söderåshjort viltmarinad
Söderåshjorts viltsås

Felix potatismos
Felix lingonsylt
Felix pressgurka

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN