TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Söndagsstek av hjortytterlår
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Bryn köttet
runt om i smör eller olja. Salta,peppra och krydda med Söderåshjorts
viltkrydda. Ugnsbaka köttet i 120 grader tills kärntemperaturen är
65 grader. Använd stektermometer. Pensla köttet regelbundet med Söderåshjorts
viltmarinad under stekningen.Använd extra mycket viltmarinad under sista
stektiden. Ta ut köttet ur ugnen och låtvila i cirka 15 minuter.
Värm Söderåshjorts viltsås. Skiva ytterlåret och
servera.
Söndagsstek
av hjortytterlår |
Gott till! |
1000 gr ytterlår
av hjort |
Felix potatismos |
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804