TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Osso bucco av hjort
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera hjortläggen
i Söderåshjorts viltmarinad. Krydda vetemjöl med Söderåshjorts
viltkrydda och mjöla läggen. Bryn läggen i het panna i smör
eller olja. Blanda lika delar Söderåsens viltsås och krossade
tomater samt lite vitt vin till en viltragu. Värm viltragun i stekgryta
och lägg i läggen. Ragun ska täcka läggen. Låt koka
i ca: 1 timme. Späd med vin och krossad tomat om nödvändigt.Hacka
trattkantareller och timjan och tillsätt detta i stekgrytan. Låt
koka ytterligare 10 minuter. Salta, peppra och använd mer viltkrydda efter
smak. Avsluta med att vända ner rivet citronskal och gräslök
innan servering
Osso
bucco av hjort |
Gott till! |
1300 gram
Osso bucco |
Kokt potatis |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804