TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Osso bucco av hjort

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera hjortläggen i Söderåshjorts viltmarinad. Krydda vetemjöl med Söderåshjorts viltkrydda och mjöla läggen. Bryn läggen i het panna i smör eller olja. Blanda lika delar Söderåsens viltsås och krossade tomater samt lite vitt vin till en viltragu. Värm viltragun i stekgryta och lägg i läggen. Ragun ska täcka läggen. Låt koka i ca: 1 timme. Späd med vin och krossad tomat om nödvändigt.Hacka trattkantareller och timjan och tillsätt detta i stekgrytan. Låt koka ytterligare 10 minuter. Salta, peppra och använd mer viltkrydda efter smak. Avsluta med att vända ner rivet citronskal och gräslök innan servering

Osso bucco av hjort
6 personer

Gott till!

1300 gram Osso bucco
Vetemjöl
Söderåshjorts viltkrydda
Smör eller olja
Söderåshjorts viltsås
Krossade tomater
Vitt vin
Trattkantareller ( eller annan svamp)
Timjan
Salt och peppar
Rivet citronskal
Gräslök

Kokt potatis
eller
Felix fryst potatisgratäng

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN