TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Baconlindad hjortfilé
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Pensla filén
med Söderåshjorts viltmarinad. Späcka filén med färsk
rosmarin eller timjan, vitlök och fetaost. Salta och peppra.Linda in filén
med baconskivor (alternativt parmaskinka eller serranoskinka). Bryn den lindade
filén i het stekpanna tills den har fått fin färg. Sätt
in filén med stektermometer i 120 gradig ugn och tag ut filén
vid en kärntemperatur av 62 grader. Låt filén vila en stund.
Värm Söderåshjorts viltsås och skär den lindade filén
i skivor.
Baconlindad
hjortfilé |
Gott till! |
900 gram
innerfilé av hjort |
Råstekt
potatis |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804