TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Baconlindad hjortfilé

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Pensla filén med Söderåshjorts viltmarinad. Späcka filén med färsk rosmarin eller timjan, vitlök och fetaost. Salta och peppra.Linda in filén med baconskivor (alternativt parmaskinka eller serranoskinka). Bryn den lindade filén i het stekpanna tills den har fått fin färg. Sätt in filén med stektermometer i 120 gradig ugn och tag ut filén vid en kärntemperatur av 62 grader. Låt filén vila en stund. Värm Söderåshjorts viltsås och skär den lindade filén i skivor.

Baconlindad hjortfilé
6 personer

Gott till!

900 gram innerfilé av hjort
Söderåshjorts viltmarinad
Färsk rosmarin eller timjan
Vitlök
Fetaost
Salt och peppar
Skivat bacon (alternativ: parmaskinka eller serranoskinka)
Smör eller olja
Söderåshjorts viltsås

Råstekt potatis
eller
Pasta

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN