TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Hjortgryta med pepparot
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera Borgmästarstek
i Söderåshjorts viltmarinad. Tärna köttet i 3x3 cm stora
bitar. Bryn köttet i en het stekgryta med smör eller olja. Tillsätt
Söderåshjorts viltsås och grädde efter smak. Lägg
i skivad morot, palsternacka, rotselleri och lök. Låt koka tills
köttet är mört. Späd med svampbuljong om nödvändigt.
Ta grytan från värmen och låt vila i ca: 15 minuter. Slutkrydda
med riven pepparot, pressad citron, Söderåshjorts viltkrydda samt
salt och peppar. Vid serveringen, strö över lite grovhackad bladpersilja.
Hjortgryta
med pepparot |
Gott till! |
900 gram
Borgmästarstek av högrev |
Kokt pressad potatis |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804