TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Hjortgryta med pepparot

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera Borgmästarstek i Söderåshjorts viltmarinad. Tärna köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn köttet i en het stekgryta med smör eller olja. Tillsätt Söderåshjorts viltsås och grädde efter smak. Lägg i skivad morot, palsternacka, rotselleri och lök. Låt koka tills köttet är mört. Späd med svampbuljong om nödvändigt. Ta grytan från värmen och låt vila i ca: 15 minuter. Slutkrydda med riven pepparot, pressad citron, Söderåshjorts viltkrydda samt salt och peppar. Vid serveringen, strö över lite grovhackad bladpersilja.

Hjortgryta med pepparot
6 personer

Gott till!

900 gram Borgmästarstek av högrev
Söderåshjorts viltmarinad
Smör eller olja
Grädde
Morot
Palsternacka
Rotselleri
Gul lök
Svampbuljong
Riven pepparot
Pressad citron
Söderåshjorts viltkrydda
Salt och peppar
Grovhackad bladpersilja

Kokt pressad potatis

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN