TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Viltrostbiff

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Bryn rostbiffen runt om i smör eller olja. Salta, peppra och krydda med Söderåshjorts viltkrydda. Ugnsbaka rostbiffen i 100 grader tills kärntemperaturen är 60 grader. Låt rostbiffen svalna. Lägg rostbiffen i Söderåshjorts viltmarinad över natten. Torka av marinaden och skiva köttet tunt. Blanda en viltkräm av två delar Söderåshjorts viltsås och åtta delar majonnäs. Servera rostbiffen med syltlök, oliver, cornichons och viltkrämen.

Viltrostbiff
6 personer

Gott till!

900 gram Rostbiff, benfri av hjort
Smör eller olja
Söderåshjorts viltmarinad
Söderåshjorts viltsås
Majonnäs
Syltlök
Oliver
Cornichons

Tomat och grönsallad

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN