TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Viltrostbiff
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Bryn rostbiffen
runt om i smör eller olja. Salta, peppra och krydda med Söderåshjorts
viltkrydda. Ugnsbaka rostbiffen i 100 grader tills kärntemperaturen är
60 grader. Låt rostbiffen svalna. Lägg rostbiffen i Söderåshjorts
viltmarinad över natten. Torka av marinaden och skiva köttet tunt.
Blanda en viltkräm av två delar Söderåshjorts viltsås
och åtta delar majonnäs. Servera rostbiffen med syltlök, oliver,
cornichons och viltkrämen.
Viltrostbiff
|
Gott till! |
900 gram
Rostbiff, benfri av hjort |
Tomat och grönsallad |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804