TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Grillade hjortrevben med lime och chili

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera revbenen i Söderåshjorts viltmarinad, över natten, använd 80% av marinaden. Salta revbenen och stek i ugn ca: 200 grader. Vänd efter halva tiden (ca: 10 minuter), och pensla på mer marinad. Efterkrydda de klara revbenen med Söderåshjorts viltkrydda .Pressa lime över revbenen och strö över finhackad röd chili.

Grillade hjortrevben med lime och chili
6 personer

Gott till! Eventuell sås

1800 gram Spareribs, rev med ben
Söderåshjorts viltmarinad
Salt
Söderåshjorts viltkrydda
Lime
Röd chili


Eventuellt:
Söderåshjorts viltsås

Jasminris, basmatiris och kalla vegetariska rätter.

Blanda stekskyn med Söderåshjorts viltsås och värm.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN