TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Grillade hjortrevben med lime och chili
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera revbenen
i Söderåshjorts viltmarinad, över natten, använd 80% av
marinaden. Salta revbenen och stek i ugn ca: 200 grader. Vänd efter halva
tiden (ca: 10 minuter), och pensla på mer marinad. Efterkrydda de klara
revbenen med Söderåshjorts viltkrydda .Pressa lime över revbenen
och strö över finhackad röd chili.
Grillade
hjortrevben med lime och chili |
Gott till! | Eventuell sås |
1800 gram
Spareribs, rev med ben
|
Jasminris, basmatiris och kalla vegetariska rätter. |
Blanda stekskyn med Söderåshjorts viltsås och värm. |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804