TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Grönpepparkryddad tjälknöl av hjortstek

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera bogsteken i Söderåshjorts viltmarinad i 4-5 timmar. Torka av marinaden och stek i ugnen på låg värme, 62 grader i 8-16 timmar, gärna över natten. Lägg därefter steken i kraftigt saltat vatten, steken måste vara helt täckt av vattnet. Låt stå i kylen i minst 4 timmar. Ta fram steken ur kylen och skiva den i tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnsfast form, salta, peppra och krydda med Söderåshjorts viltkrydda efter smak. Lägg över skivade champinjoner, hackad timjan, persilja och rivet citronskal. Häll Söderåshjorts viltsås över steken och krydda med krossad grönpeppar. Värm steken i 90 grader i ca. 20 minuter och avsluta med att strö över rivet citronskal.

Grönpepparkryddad tjälknöl av hjortstek
6 personer

Gott till!

900 gram Bogstek, benfri
Söderåshjorts viltmarinad
Salt och peppar
Söderåshjorts viltkrydda
Champinjoner
Timjan
Persilja
Söderåshjorts viltsås
Grönpeppar
Citron

Kokt potatis
eller
Vitlökskryddad potatisgratäng

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN