TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Grönpepparkryddad tjälknöl av hjortstek
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera bogsteken
i Söderåshjorts viltmarinad i 4-5 timmar. Torka av marinaden och
stek i ugnen på låg värme, 62 grader i 8-16 timmar, gärna
över natten. Lägg därefter steken i kraftigt saltat vatten, steken
måste vara helt täckt av vattnet. Låt stå i kylen i minst
4 timmar. Ta fram steken ur kylen och skiva den i tunna skivor. Lägg skivorna
i en ugnsfast form, salta, peppra och krydda med Söderåshjorts viltkrydda
efter smak. Lägg över skivade champinjoner, hackad timjan, persilja
och rivet citronskal. Häll Söderåshjorts viltsås över
steken och krydda med krossad grönpeppar. Värm steken i 90 grader
i ca. 20 minuter och avsluta med att strö över rivet citronskal.
Grönpepparkryddad
tjälknöl av hjortstek |
Gott till! |
900 gram
Bogstek, benfri |
Kokt potatis |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804