TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Ugnsgratinerad hjorttoast med svamp
Receptet
skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn
Tillagningstips
Marinera ryggfilén
i Söderåshjorts viltmarinad under 3-4 timmar. Fräs skivad Karl-Johansvamp
med lök och häll på grädde som får reducera till
en krämig svampstuvning. Smaka av med salt och pepar. Skiva ryggfilén
tunnt och stek skivorna på hög värme. Skölj sallad och
lägg en hög på en tallrik.Rosta vitt bröd. Blanda ihop
svampstuvningen med ryggfilén och smaka av den med Söderåshjorts
viltkrydda. Häll blandningen på det rostade brödet och srö
över riven ost. Gratinera i ugn, 220 grader i ca: 3 minuter. Lägg
toasten på salladstallriken häll kall Söderåsens viltsås
i form av streck över
Ugnsgratinerad
hjorttoast med svamp |
Att servera med |
600 gram
Ryggfilé, benfri av hjort |
Ugnsrostade rotfrukter eller andra varma grönsaker |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804