TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Ugnsgratinerad hjorttoast med svamp

Receptet skapat av köksmästare Paul Bosse
restaurang Gourmet Grön i Karlshamn

Tillagningstips
Marinera ryggfilén i Söderåshjorts viltmarinad under 3-4 timmar. Fräs skivad Karl-Johansvamp med lök och häll på grädde som får reducera till en krämig svampstuvning. Smaka av med salt och pepar. Skiva ryggfilén tunnt och stek skivorna på hög värme. Skölj sallad och lägg en hög på en tallrik.Rosta vitt bröd. Blanda ihop svampstuvningen med ryggfilén och smaka av den med Söderåshjorts viltkrydda. Häll blandningen på det rostade brödet och srö över riven ost. Gratinera i ugn, 220 grader i ca: 3 minuter. Lägg toasten på salladstallriken häll kall Söderåsens viltsås i form av streck över

Ugnsgratinerad hjorttoast med svamp
6 personer

Att servera med

600 gram Ryggfilé, benfri av hjort
Söderåshjorts viltmarinad
Karl-Johansvamp (eller annan svamp)
Gul lök
Grädde
Sallad
Vitt bröd för rostning
Salt och peppar
Söderåshjorts viltkrydda
Riven ost
Söderåshjorts Viltsås

Ugnsrostade rotfrukter eller andra varma grönsaker

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN