TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Lättlagad festfilé av hjortfilé

Tillagningstips
Skiva filén i 2 cm tjocka skivor. Krydda med Söderåshjorts hjortkrydda. Stek filébitarna. Lyft upp skivorna när dessa är nästan klara. Vispa ned Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde med lite vatten, buljongtärning och mjöl. Låt detta koka upp. Blanda ned hälften av osten och smaka av. Vid behov använd mer hjortkrydda. Lägg tillbaka köttet och toppa med en klick ost. Lägg över ett lock och stäng av värmen. Låt biffarna stå i ett par minuter och "vila sig", tills osten smält.

Lättlagad festfile
4 personer

Gott att servera med!

800 gram färsk innerfilé från Söderåshjort
1 dl vatten
2 dl Ljuva matlagningsgrädde från Skånemejerier
1/4 köttbuljongtärning
100 gr gorgonzola eller Blue Castello
1 msk idealmjöl
Söderåshjorts hjortkrydda
2 tsk smör

Felix Klyftpotatis
Söderåshjorts hjortsås
Gröna bönor
Fransk tomatsallad

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN