TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Lättlagad festfilé av hjortfilé
Tillagningstips
Skiva filén
i 2 cm tjocka skivor. Krydda med Söderåshjorts hjortkrydda. Stek
filébitarna. Lyft upp skivorna när dessa är nästan klara.
Vispa ned Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde med lite vatten,
buljongtärning och mjöl. Låt detta koka upp. Blanda ned hälften
av osten och smaka av. Vid behov använd mer hjortkrydda. Lägg tillbaka
köttet och toppa med en klick ost. Lägg över ett lock och stäng
av värmen. Låt biffarna stå i ett par minuter och "vila
sig", tills osten smält.
Lättlagad
festfile |
Gott att servera med! |
800 gram
färsk innerfilé från Söderåshjort |
Felix Klyftpotatis |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804