TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Grönpeppargryta av Wokkött från Söderåshjort
Tillagningstips
Använg färskt
wokkött från Söderåshjort. Skiva morötter och hacka
löken grovt. Smält smöret i en gryta. Lägg i köttet
när smöret är tyst och nötbrunt. Strö i hjortkrydda
från Söderåshjort. Fortsätt och lägg i morötterna
och löken när köttet fått lite färg. Lämpligt
är att ha hög temperatur på värmen så att köttet
inte blir grått. Rör om ofta, krydda
med hjortkrydda efter smak.
När köttet är välbrynt tillsätt buljongtärning
vatten och Ljuva matlagningsgrädde från Skånemejerier. Strö
försiktigt i mjölet och rör oavbrutet medan allt kokar upp.
Rör i grönpeppar samt soya och låt det puttra under lock i cirka
10 minuter. Servera!
Grönpeppargryta |
600-700 gram
färskt Wokkött från Söderåshjort |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804