TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Grönpeppargryta av Wokkött från Söderåshjort

Tillagningstips
Använg färskt wokkött från Söderåshjort. Skiva morötter och hacka löken grovt. Smält smöret i en gryta. Lägg i köttet när smöret är tyst och nötbrunt. Strö i hjortkrydda
från Söderåshjort. Fortsätt och lägg i morötterna och löken när köttet fått lite färg. Lämpligt är att ha hög temperatur på värmen så att köttet inte blir grått. Rör om ofta, krydda
med hjortkrydda efter smak.
När köttet är välbrynt tillsätt buljongtärning vatten och Ljuva matlagningsgrädde från Skånemejerier. Strö försiktigt i mjölet och rör oavbrutet medan allt kokar upp.
Rör i grönpeppar samt soya och låt det puttra under lock i cirka 10 minuter. Servera!

Grönpeppargryta
4 personer

600-700 gram färskt Wokkött från Söderåshjort
2 gula lökar
2 morötter
3 dl vatten
2 dl Ljuva mat från Skånemjerier
1 tärning köttbuljong
2 tsk torkad grönpeppar
2 msk idealmjöl
1 msk smör
1 tsk soya
3 kryddmått hjortkrydda från Söderåshjort

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN