TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Innanlår av hjort från Söderåshjort saltstekt.

Tillagningstips
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg steken i en "trång" gryta.Krydda med Söderåshjorts hjortkrydda samt lite grovt salt. Stek i ugn i 35 - 40
minuter, tills köttermometern visar en innertemperatur av 60 grade.
Ta ut steken låt den vila i 10-15 minuter innan den skärs upp.

Saltstekt hjortinnanlår
4 personer

Gott till !  
600 gram hjortinnanlår från Söderåshjort
5 vitlöksklyftor
10 enbär
1 kg grovt salt
Smörsvängda grönsaker, ex morot,purjo,kålrot,
selleri.
Servera med hjortsås från Söderåshjort.

 

 

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med försel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN