TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Innanlår av hjort från Söderåshjort saltstekt.
Tillagningstips
Sätt ugnen
på 175 grader. Lägg steken i en "trång" gryta.Krydda
med Söderåshjorts hjortkrydda samt lite grovt salt. Stek i ugn i
35 - 40
minuter, tills köttermometern visar en innertemperatur av 60 grade.
Ta ut steken låt den vila i 10-15 minuter innan den skärs upp.
Saltstekt
hjortinnanlår 4 personer |
Gott till ! | ||
600
gram hjortinnanlår från Söderåshjort 5 vitlöksklyftor 10 enbär 1 kg grovt salt |
Smörsvängda
grönsaker, ex morot,purjo,kålrot, selleri. Servera med hjortsås från Söderåshjort. |
|
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med försel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804