TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Stekt Hjortbog från Söderåshjort
Tillagningstips
Lägg hjortbogen
i en lagom stor gryta.Täck med saltat vatten och köttbuljong och koka
upp. Låt steken småkoka i cirka 45 minuter. Lägg därefter
över kötteti en långpanna. Värm stekfettet och smeta över
köttet Söderåshjorts marinad. Använd därefter Söderåshjorts
hjortkrydda och strö över köttet. Ställ därefter in
köttet i ugnen på cirka 180 grader i cirka 90 minuter. Pensla med
marinaden under hela stektiden
Stekt hjortbog | Sås | Gott till! |
1,2 kg benfri
hjortbog från Söderåshjort |
2 påsar Söderåshjorts hjortsås | Kokt
potatis Varma grönsaker |
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804