TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Stekt Hjortbog från Söderåshjort

Tillagningstips
Lägg hjortbogen i en lagom stor gryta.Täck med saltat vatten och köttbuljong och koka upp. Låt steken småkoka i cirka 45 minuter. Lägg därefter över kötteti en långpanna. Värm stekfettet och smeta över köttet Söderåshjorts marinad. Använd därefter Söderåshjorts hjortkrydda och strö över köttet. Ställ därefter in köttet i ugnen på cirka 180 grader i cirka 90 minuter. Pensla med marinaden under hela stektiden

Stekt hjortbog Sås Gott till!

1,2 kg benfri hjortbog från Söderåshjort
80 gram stekfett
Söderåshjorts hjortkrydda
Saltat vatten

2 påsar Söderåshjorts hjortsås Kokt potatis
Varma grönsaker

 

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN