TILLAGNINGSTIPS & RECEPT
Stekt innerfile med pepparsås från Söderåshjort
Tillagningstips
Skär ut filen
i lagom tjocka skivor. Krydda med hjortkrydda från Söderåshjort.
Stek 3-5 minuter på varje sida.
Innerfile
från Söderåshjort 4 portioner |
Pepparsås | Lingonsylt och äppelkanstanj | Gott till! |
8 hg innerfile
från Söderåshjort |
3 schalottenlökar Skala och
riv schalottenlöken |
200 gr Felix
lingonsylt Äppelkastanj |
Felix rödkål
|
Serveringstips:
Lägg upp på tallriken med alla tillbehör samt en liten hög
ingefära till varje portion.
Tips för extra
smakfullt resultat:
Söderåshjorts
marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes
in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts
viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen
spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts
viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.
Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804