TILLAGNINGSTIPS & RECEPT

Stekt innerfile med pepparsås från Söderåshjort

Tillagningstips
Skär ut filen i lagom tjocka skivor. Krydda med hjortkrydda från Söderåshjort. Stek 3-5 minuter på varje sida.

 

Innerfile från Söderåshjort
4 portioner
Pepparsås Lingonsylt och äppelkanstanj Gott till!

8 hg innerfile från Söderåshjort
Hjortkrydda från Söderåshjort
Pasta i lagom mängd
.

3 schalottenlökar
3 msk mejerismör
2 msk svartpepparkorn
1 dl rödvinsvinäger
3 dl köttbuljong
salt och peppar

Skala och riv schalottenlöken
Krossa pepparkornen grovt
Fräs löken i smöret tillsätt pepparkorn och vinäger
Koka ihop något,tillsätt buljong och låt sjuda i 45 minuter.
Vispa i 1 msk smör och smaka av med salt och peppar.

200 gr Felix lingonsylt
1 dl Skånemejeriers apelsinjuice
1 dl sauternesvin
Hackad färsk basilika och mynta
1 skuren apelsin i bitar
Rör samman allt!

Äppelkastanj
3 äpplen
1 msk smör
9 kastanjer i halvor
2 msk vatten
salt och peppar
Skala och kärna ut äpplena i klyftor.Smält smör i en panna och bryn äpple och kastanjer i fem minuter. Tillsätt vatten om så behövs

Felix rödkål
Felix potatisgratäng eller
Felix klyftpotatis
Äppelkanstanj

 

Serveringstips:
Lägg upp på tallriken med alla tillbehör samt en liten hög ingefära till varje portion.

Tips för extra smakfullt resultat:
Söderåshjorts marinad: blandas med köttet i minst 2 timmar i en plastpåse som sättes in i kylskåp.Torka av marinaden innan du använder köttet.
Söderåshjorts viltsås: Värm såsen i kastrull. Med fördel kan såsen spädas med Skånemejeriers Ljuva matlagningsgrädde.
Söderåshjorts viltkrydda: Använd med fördel alltid denna krydda vid tillagning.

Vintips!
Réserve de la Condamine,
Fitou, Frankrike
art nr 12804

Skriv ut receptet

<< TILLBAKA TILL RECEPTEN