FÖR ATT KÖTTET skall få den rätta viltsmaken är det viktigt att djurens kost består av så mycket naturligt bete som möjligt. Detta förutsätter att hägnen har en väl tilltagen storlek så att betet räcker. Djuren får heller inte känna sig stressade och transporter av levande djur till slakteri får aldrig förekomma.

NATURLIGT BETE SOM gräs, buskar och örter är bra eftersom de innehåller nyttiga fettsyror, så kallade fleromättat fett.
Då hjortkött är extra magert innehåller det också mindre kalorier än till exempel nöt-, gris-, lamm- och kycklingkött!
Även kolesterolhalten är klart lägre vilket alla känner till fördelarna med. Järnhalten är också i topp vilket är extra bra då många ungdomar och kvinnor lider av järnbrist.

 

SLAKTEN utförs i eget EU-godkänt slakteri på hjortfarmen. Direkt efter slakt snabbkyles hjortkropparna till rätt temperatur innan de fraktas vidare till våra samarbetspartners som styckar helfallen. Vid slakten genomförs även en obligatorisk veterinärbesiktning.

Vi jobbar med styckerier som har många års erfarenhet av försäljning till de stora butikskedjorna. De uppfyller alla de senaste kraven och är även EU-godkända för export till övriga Europa. Här sker detaljstyckningen under noga kontrollerade former efter ett speciellt styckningsschema av välutbildad personal. Efter styckningen kundpaketeras detaljerna.

De förpackade detaljerna märks med sista förbrukningsdag. Bra att veta är att köttet har en dokumenterad hållbarhet på 21 dagar från förpackningstillfället vid obruten kylkedja.

För mer information ring eller e-posta - alt. info@soderashjort.se