|
|
Så smakfullt och likväl fettsnålt, jämför själv. |
Näringsvärde per 100 gr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fett (gr) |
protein (gr) |
energi (kcal) |
vatten (gr) |
järn (mg) |
kolesterol (mg) |
Hägnad hjort, stek |
färsk |
1,6 |
22,2 |
103 |
74,4 |
3,3 |
29 |
|
stekt |
2,5 |
35,6 |
165 |
60,4 |
5,1 |
43-21 |
Kyckling, utan skinn |
färsk |
2,1 |
22,3 |
108 |
75,1 |
0,7 |
90 |
|
stekt |
7,5 |
27,3 |
177 |
65,3 |
0,7 |
105 |
Nöt, ryggbiff |
färsk |
12,9 |
20,4 |
198 |
65,8 |
1,7 |
48 |
|
stekt |
11,4 |
29,9 |
222 |
57,6 |
2,3 |
68 |
Lammstek |
färsk |
12,3 |
19 |
187 |
67,4 |
1,4 |
78 |
|
stekt |
13,0 |
29,7 |
236 |
56,7 |
2,2 |
110 |
Gris, mager fläskstek |
färsk |
2,2 |
21,7 |
107 |
74,9 |
0,8 |
64 |
|
stekt |
5,5 |
33 |
182 |
61,1 |
1,1 |
100 | Uppgifter från McCarne & Widdowson´s "The composition of foods" (meat, poultry, and game fith supplement) (1995) The Society of Chemistry and Ministry of Agriculture, Fisheries and Food, London. British Deerfarmers Association. | | |